Organisationen Free Gaza visste vid lunchtid i dag, onsdag, fortfarande inte hur många som skadats när den israeliska flottan bordade dess fartyg. Deras advokat i Israel hoppades få besöka dem i dag och samtidigt få veta hur många det är och hur svårt skadade de är.

De första uppgifterna i måndags talade om ett 80-tal skadade. Nu förekommer uppgifter om att det är närmare 50 som vårdas på olika sjukhus. Av dem ska en ha en kula i hjärnan och vara i ett mycket kritiskt tillstånd. De andra väntas bli återställda. Men uppgifterna är inte bekräftde.

Den israeliska armén fortsätter samtidigt att försöka övertyga världen om att det var aktivisterna på båtarna som var ansvariga för att folk dödades och skadades när den israeliska flottan bordade båtarna.

Tidningar och enskilda journalister överöses med emails som visar bilder på vapen som uppges ha funnits ombord. De föreställer köksknivar och andra knivar, sågklingor till elektriska sågar och järnstänger. På en bild kunde jag urskilja en skiftnyckel och en skruvmejsel.

Jag har också fått bilder på kikare som kan användas i mörker samt en skottsäker väst!

Men ingen av filmerna på attackerna mot de israeliska soldaterna visar ansikten på någon av dem som attackerade.

Talesmän för den israeliska regeringen gör också allt de kan för att övertyga världen om att Israel bara försvarat sig samtidigt som de undrar över varför ingen protesterar mot Hamas förtryck på Gazaremsan.

Men varför utvisar Israel i så fall palestinier från Israel och Västbanken till Hamas på Gazaremsan? Ingen har kunnat ge mig en förklaring.

17 palestinier har deporterats under militärförordningen 1650 sedan den ändrades tidigare i år, uppger den palestinska nyhetsbyrån Ma´an, som bildats med pengar från EU. Den nya formuleringen innebär att alla som inte har tillstånd av Israel att vistas i området kan utvisas som infiltratörer.

Det är bara det att palestinier på Västbanken aldrig tidigare behövt något tillstånd som de kan visa upp. Dessutom sågs Västbanken och Gazaremsan som ett område efter Osloavtalet. Diskussionen tidigare gällde hur kommunikationerna mellan områdena skulle utformas. Det har talats om både tunnlar och tåg på broar. Ett tag gick det bevakade busskonvojer genom Israel. Men det verkar vara helt bortglömt i dag.

Annonser