Att skriva och berätta levande och målande är svårt, men också nyckeln till att göra ett bra reportage. På den här kursen lär du dig hur du lyckas. Kursen ger inspiration men också praktiska knep och verktyg för ditt skrivande. Här berättas om hemligheten bakom konsten att berätta en historia. Hur man går till väga när man skriver litterära reportage, resereportage, det engagerande socialreportaget och intervjun där vi behandlar intervjuteknik och hur man återger intervjuer.
Med praktiska exempel visas hur man bygger upp en reportagetext och vad som krävs för att fånga läsarens intresse. Du tränar dig i berättande journalistik och hur du använder dina fem sinnen för att skapa spänning och närvarokänsla i dina texter. En dag ägnas speciellt åt resereportaget och dess uppbyggnad, porträttering av platser, städer och länder. Vi går också igenom praktiska detaljer för den som reser och skriver, som till exempel personlig säkerhet, att resa ensam eller med fotograf, vilken utrustning man behöver, finansiering av resan, och slutligen, hur man säljer in sina reportage till tidningar.
Under fem intensiva dagar varvas teori med praktiska övningar. Maximalt åtta deltagare per klass gör att alla kursdeltagarna får personlig handledning. Kursen genomförs på det lilla pensionatet Casa Acequia, beläget i Andalusiens vackra inland. En lugn, lantlig och perfekt plats för skapande och kreativitet.

Kursledare är Thomas Gustafsson.

Ladda ner kursprogrammet med mer information här!

Annonser